Особливості справляння прямих податків в Україні - Борисюк, Олена Володимирівна; Borysiuk, Olena V.; Саган, М. С.; Sagan, M. S. (Херсонський державний університет, 2014)
Статтю присвячено питанням сутності прямого оподаткування. Досліджено сучасну роль прямих податків у загальній структурі податкових надходжень, як основних наповнювачів дохідної частини бюджету. Розглянуто структуру прямих податків, проблеми, які виникають під час адміністрування податків та запропоновано можливі напрямки вирішення даного питання. Article deals with the essence of direct taxation. The modern role of direct taxes in total tax revenue as a main filler of budget revenues. The structure of direct taxes, the problems that arise during the administration of taxes and suggests possible directions for addressing this issue.
Features levying direct taxes in Ukraine
Keywords: прямі податки; податок на доходи фізичних осіб; плата за землю; екологічний податок; direct taxes; taxes on personal income; corporate income tax; flat tax; land tax; property tax; environmental tax; fixed agricultural tax