Історія зарубіжних політичних вчень : робоча програма - Бортнікова, Алла Василівна; Bortnikova, Alla V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни «Історія зарубіжних політичних вчень» є формування у студентів ґрунтовного комплексу знань і цілісного уявлення про зародження і розвиток зарубіжних політичних вчень як важливих складових частин духовної культури людства від найдавніших часів до сьогодення. Основні завдання вивчення дисципліни: сформувати знання майбутніх спеціалістів-політологів про політико-правовий досвід минулого; визначити головні чинники, основні напрями, віхи і результати попередніх досліджень проблем свободи, права, політики, держави; виявити особливі риси політичних поглядів від найдавнішого часу до XXI ст.; виробити власну позицію по відношенню до дискусійних проблем історії зарубіжних політичних вчень; показати як ідеї і досягнення минулого впливають на сучасні політичні погляди, на теорію і практику наших днів.
Keywords: розвиток зарубіжних політичних вчень; хронологія історії зарубіжних політичних вчень; дослідження проблем свободи, права, політики, держави