Особливості стресу та стресостійкості у старшокласників - Ших, Олеся; Shyh, O.; Кульчицька, Анна Валеріївна; Kulchytska, Anna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Сьогодні поняття стресу набуло особливої актуальності, а уміння справлятися з ним перетворюється на нагальну потребу. Зважаючи на розвиток суспільства та мереж комунікації проблема стресу та стресостійкості є актуальною у будь-якому етапі вивчення. Особливо актуальною ця проблема постає в підлітковому віці. Адже підлітковий вік це певний переломний період у житті людини. Зміна структури соціальних ролей, засвоєння нових цінностей та норм, розвиток самосвідомості та поглиблення рефлексії, які відбуваються у підлітковому віці, самі по собі є стресогенними факторами для підлітків. Часто додаються ще й негативні переживання, пов’язані з кризою підліткового віку.
Keywords: стресостійкість старшокласників; особливості стресу; криза підлітковго віку; особливості емоційного розвитку