Порівняльний аналіз сленгу в англійській мові різних поколінь: особливості формування, еволюція та вплив соціокультурних чинників - Хаймик, Ірина Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота «Порівняльний аналіз сленгу в англійській мові різних поколінь: особливості формування, еволюція та вплив соціокультурних чинників» є комплексним дослідженням сленгу як динамічного мовного феномена, що відображає соціокультурні, історичні та комунікативні зміни в англомовному суспільстві. У центрі уваги роботи перебуває аналіз сленгових одиниць, характерних для поколінь Baby Boomers, Generation X, Generation Y (Millennials), Generation Z та Generation Alpha, з урахуванням їхніх словотвірних, семантичних, прагматичних і функціональних особливостей. У роботі здійснено ґрунтовний огляд наукових підходів до вивчення сленгу в межах соціолінгвістики, лексикології, дискурсології та теорії мовних змін. Розглянуто поняття «сленг», «жаргон» та їх співвідношення, а також проаналізовано роль поколіннєвого чинника у формуванні неформальної лексики. Особливу увагу приділено впливу глобалізаційних процесів, цифрових медіа та інтернет-комунікації на сучасний англомовний сленг.
Keywords: англомовний сленг; комунікативні моделі; соціолінгвістика; міжпоколіннєвий аналіз; корпусний аналіз; англійська мова