Особливості словотворення у французькій мові - Галян, Оксана Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Словотвір – один з компонентів загальної системи мови. Це процес утворення від наявних у мові нових слів з іншим лексичним значенням. Словотвір є також важливим джерелом поповнення лексичного запасу французької мови, яка володіє складною і різноманітною системою словотворчих засобів. В залежності від мовного рівня, до якого відносяться словотворчі засоби, розрізняють три основних типи словотворення: фонетичний, морфологічний, семантичний. Морфологічне і семантичне словотворення є найбільш важливими засобами утворення нових слів у французькій мові.
Keywords: Словотвір; фонетичний словотвір; морфологічний словотвір