Філософія «я−ти» Семена Франка - Мелько, Іван; Melko, Ivan (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті досліджено онтологічну й екзистенційну першість відношення «я−ти» для особистості. Здійс-нення «я» можливе лише як вихід за межі самого себе в «ти». Феномен любові, що керує всім життям людини, є принципом єдності, має свою основу в буттєвому, глибинному зв’язку «я−ти». Через трансцендентування в «ти» долається абсолютизація індивідуації, відчуження і відбувається співучасть особистості в бутті, з якого породжуються такі феномени, як релігійна єдність, сім’я, відчуття батьківщини, дружба. In the article ontological and existence championship of relation of «i−you» is investigated for personality. Realization of «i» is possible only as an exit outside itself in «you». The phenomenon of love that manages all life of man is principle of unity, has the basis in, deep connection of existence of «i−you». Through exit after in «you» absolutizing of individualities is overcame, alienation and there is participation of personality in existence, from that such phenomena as religious unity, family, feeling of motherland, friendship are generated.
Philosophy of «I−You» of S. Frank’s
Keywords: «Я»; «I»; «Ти»; «You»; любов; love; «Ми»; «We»; спілкування; commonunication; одкровення; revelation; трансцендентне; transcendent