Іменникова фраза як заголовок творів англомовної художньої прози - Калиновська, Ірина Миколаївна; Kalynovska, Iryna M. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
Відомо, що заголовок художнього твору зумовлює характер його змісту, передає авторську оцінку описуваних подій чи героїв, визначає тему, проблематику твору, закладає основу формування ідейного напряму художнього твору тощо. У статті йдеться про особливості вживання іменникових фраз як заголовків творів англомовної художньої прози з урахуванням їхньої функціональної належності.Literary text title is known to predetermine the character of its contents, to transmit the author’s evaluation of depicted events or heroes, to define the literary text topic and problems, to establish the formation of text ideological direction. The article deals with peculiarities of noun phrase usage as English literary text titles, taking into account their functional belonging.
Noun Phrases as English Literary Text Titles
Keywords: заголовок; title; іменникова фраза; noun phrase; текст; text; художній твір; literary text