Вплив рухового режиму на стан здоров’я дітей старшого дошкільного віку - Вольчинський, Анатолій Ярославович; Смаль, Ярослав Анатолійович; Volchinskiy, Anatoliy; Smal, Yaroslav (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті розкрито актуальність проблеми стану здоров’я дітей старшого дошкільного віку; обґрунтовано необхідність виховання потреби до збереження здоров’я в дошкільників; визначено вплив рухового режиму на стан здоров’я дітей 5–6 років. Засвідчено, що стан їхнього здоров’я в педагогічному аспекті варто розглядати як цінність, систему, процес і результат. Доведено, що очевидною є потреба у формуванні нової, основаної на ідеї збереження здоров’я, свідомості дитини, що вимагає від педагогів дошкільної ланки освіти ретельного підбору змісту, методів, засобів, принципів, організаційних форм, які забезпечать необхідний руховий режим дошкільників. The article reveals topicality of the problem of health condition of children of senior preschool age; grounded the need of education of necessity to health saving among preschoolers; defined the influence of motor regime on health condition of children aged 5–6. It was certified that health condition of children in pedagogical aspect should be observed as value, system, process and result. It was proved that obvious is the need in formation of a new, based on the idea of health saving, child’s consciousness which require from pedagogues thorough selection of content, methods, means, principles, organizational forms which will ensure the necessary motor regime of preschoolers.
Influence of Motor Regime on Health Condition of Children of Senior Preschool Age
Keywords: здоров’я; діти дошкільного віку; дошкільна освіта; руховий режим; health; children of preschool age; preschool education; motor regime