Інформаційно-аналітична діяльність Державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова» - Залевський, Роман Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота зосереджує увагу на аналізі інформаційної діяльності Державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова», яка відіграє ключову роль у збереженні культурної спадщини, популяризації книги та підтримці видавничої галузі в Україні. У магістерській роботі висвітлено теоретичні засади та стан наукового вивчення проблеми. Предметом дослідження виступає інформаційно аналітична діяльність Книжкової палати України. Наукове дослідження складається зі вступу, основної частини, висновків, додатків та списку використаних джерел. У вступі обґрунтовано актуальність теми, поставлено мету та окреслено її завдання, визначено об’єкт, предмет та методи дослідження. У першому розділі розглянуто теоретико методологічні основи, а саме базові поняття наукової системи та стан наукового вивчення теми, джерела, завдяки яким вдалося проаналізувати визначену проблему. У другому розділі проаналізовано етапи формування Книжкової палати України. Третій розділ характеризує напрями діяльності державної наукової установи.Результатом наукового дослідження є висновки, які висвітлюють аналіз викладеного змісту усіх складових наукової роботи.
Keywords: інформаційно-аналітична діяльність; Книжкова палата України; документальна памʼять; війна