Стандартизація в документаційному забезпеченні управління та архівній справі - Качковська, Леся Ростиславівна; Kachkovska, Lesia R. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Завданням вивчення даного курсу є: ознайомити студентів з необхідними законодавчими джерелами; сприяти глибокому засвоєнню нормативних актів; ознайомити із сукупністю чинних правил роботи у сфері документаційного забезпечення управління та архівній справі. Метою навчальної дисципліни являється: підготовка випускників до роботи в сфері документаційного забезпечення управління; використання локальної нормативно-правової бази в ДЗУ і архівній справі; документування управлінської інформації, раціоналізації документообігу, технології обробки документів з метою їх збереження і передачі до архіву. Курс має своїм завданням сформулювати у студентів знання уніфікованих правил роботи з документною інформацією та використовувати їх у своїй професійній діяльності; вироблення умінь аналізувати потреби в оперативній та ретроспективній інформації, визначати методи та способи їх задоволення; вироблення умінь та навиків при використанні технічних засобів у ДЗУ та архівній справі тощо. Оволодіння студентами цими знаннями допоможе їм зорієнтуватися у майбутній професії, сформулювати уявлення про зміст їхньої діяльності.
Keywords: програма навчальної дисципліни; стандартизація; уніфікація; стандартизація сфери документаційного забезпечення управління; принципи та організація передачі справ до архіву; державні стандарти