Проблеми, виклики та перспективи електронного документообігу в системі міграційної служби в Україні - Луцюк, Валентина Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Дослідження виявило основні проблеми електронного документообігу в системі міграційної служби України, зокрема технічні недоліки, низьку інтеграцію між державними платформами, недостатню кібербезпеку та брак цифрових навичок у працівників. Основними викликами є забезпечення надійності систем, гармонізація нормативної бази та розвиток інфраструктури для широкомасштабного впровадження. Перспективи полягають у впровадженні сучасних технологій, таких як блокчейн, автоматизація процесів та хмарні рішення, що сприятиме підвищенню ефективності роботи служби та зручності для громадян
Keywords: електронний документообіг; міграційна служба; кібербезпека; автоматизація; цифрова трансформація; Україна; блокчейн; нормативна база