Психологія опору в психоаналітичному та когнітивно-поведінковому терапевтичних підходах - Демерс, А. Е.; Demers, A. E. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті репрезентовано теоретичний аналіз теорії опору в психоаналітичному та когнітивно-поведінковому підходах, виділено згідно з параметрами прийоми роботи з ним у рамках двох терапевтичних напрямків. Theoretical analysis of the resistance theory in psychoanalytical and cognitive-behavioural directions has been presented in the article. The approaches of work in accordance with parameters have been defined within two therapeutic approaches.
Psychology of Resistance in Psychoanalytic and Cognitive-Behavioural Theraphy Aproaches
Keywords: психоаналітичний підхід; когнітивно-поведінковий підхід; опір; перенесення; его; супер-его; ід; когнітивна терапія; раціонально-емотивна поведінкова терапія; psychoanalytical approach; cognitive-behavioural approach; resistance; transference; ego; super-ego; id; cognitive therapy; rational-emotive behavioural therapy