Повсякденне життя державних службовців у період національно-демократичної революції в Україні (1917–1920 рр.) - Попов, Вячеслав (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2018)
У статті розглянуто повсякденне життя співробітників управлінського апарату урядів, які створювалися на території України. Способами виживання державних службовців було отримання грошей і харчів від роботодавця, самостійний пошук продовольства, розпродаж домашнього майна, використання службового становища.
Keywords: національно-демократична революція 1917–1920 рр. в Україні; міське населення; органи державного управління; адміністративний апарат; бюрократизм; службова компетентність