Профілактика травматизму під час занять гирьовим спортом - Гребік, О.; Hrebik, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано шляхи попередження можливого травматизму в гирьовому спорті на прикладі окремого елементу техніки – вправи “поштовх” – статичної пози гирьовика перед черговим виштовхуванням двох гир угору. Порівняно та оцінено дію сили ваги гирі й сукупну силу ваги голови та тулуба в гирьовиків-початківців у вихідному положенні перед поштовхом. In the article the warning ways of possible traumatism in weight sport are analysed by example of the separate element of the exercise “jerk” – a static pose of weight-lifter before the next pushing out of 2 weights upwards. The weight action of weight and total weight of weight-lifter beginners head and body in the initial position before the jerk is compared and evaluated
Traumatism Prophylaxis During the Weight Sports Activity
Keywords: гирьовий спорт; тренування; техніка вправи; вихідне положення; травматизм; weight sport; training; exercise technique; initial position; traumatism