Інтеграція кількісних методів аналізу даних, ГІС та ДЗЗ в географії - Фесюк, Василь Олександрович; Карпюк, Зоя Костянтинівна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2022)
Методи аналізу даних, геоінформаційні технології та методи дистанційного зондування Землі давно і плідно застосовуються в географічній науці для вирішення широкого спектру завдань, пов’язаних із дослідженням і моніторингом географічного середовища, наслідків впливу антропогенної діяльності, стихійних лих тощо. На сьогодні сформувались об’єктивні передумови для розвитку нового етапу – їх спільного використання в географії.
Keywords: методи аналізу даних; геоінформаційні технології; геоінформаційні методи дистанційного зондування Землі; географія