Реакція американського суспільства на стратегію масових депортацій президента США Д. Трампа 2025 року - Шведка, Анастасія Іванівна; Кулик, Сергій Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Стратегія масових депортацій досягла певнної мети, проте ціною поляризації населення. Це зумовить наслідки в майбутньому. Адже столітні ідеали США, як «країни іммігрантів» опинилися у центрі гострих суперечок. Масові протестні акції в Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та інших великих містах продемонстрували, що багато американців готові виходити на вулиці за демократію і справедливість. Такі події закарбувалися у громадській свідомості як нова фаза соціальної напруженості. Кампанія масових депортацій зробила імміграцію однією з найсуперечливіших тем 2025 р. в США. Широка підтримка жорстких заходів серед частини громадян контрастує з рішучим опором значної іншої частини суспільства, що свідчить про тривалий розкол у суспільних настроях.