Методика викладання хімії у вищій школі - Кадикало, Елла Максимівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Узагальнено результати вивчення навчального процесу за спеціальними дисциплінами, висвітлюються шляхи подальшого удосконалення професійної підготовки хіміків відповідно до завдань реформування в країні. Позначено науково-методичні основи викладання дисциплін: відзначена плодотворність концепції цілісного відображення науки в навчальному процесі – знань, методології, специфічній діяльності дослідника; конкретизований зміст дидактичних принципів педагогіки вищої школи, мотивована необхідність ще двох додаткових – професійної спрямованості навчання і єдності навчальної і науково-дослідної праці студентів у вузі. Широко обговорюються питання методики лекційних занять, практикумів і лабораторних досліджень з хімічних дисциплін.
Конспект лекцій містить теоретичний матеріал згідно вимогам освітньопрофесійної програми підготовки спеціаліста галузі знань 10 Природничі науки. Рекомендовано студентам спеціальності Хімія ОР магістр.
Keywords: напрями розвитку вищої освіти в Україні; Кредитно-модульна технологія навчання .; 37(078)