Застосування інформаційних технологій під час вивчення графіків функцій - Сологуб, Анастасія Романівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У роботі досліджено використання інформаційних технологій під час вивчення графіків функцій у шкільному курсі математики. Проаналізовано труднощі учнів у засвоєнні теми та показано, що застосування цифрових засобів, таких як GeoGebra та Desmos, підвищує наочність, мотивацію й ефективність навчання. Обґрунтовано значення ІТ для розвитку аналітичного мислення, формування математичних компетентностей і забезпечення якісного навчального процесу, зокрема в умовах дистанційної освіти.
Keywords: інформаційні технології; графіки функцій; цифрові засоби навчання; інтерактивність; математична освіта; аналітичне мислення