Організація рухової активності дітей з надлишковою масою тіла та ожирінням - Димидюк, Антон; Тучак, Олег (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Проведене вимірювання антропометричних даних та розрахунок ІМТ показав, що з 251 учня молодших класів, які приймали учать у дослідженні14% (36 учня) мали ожиріння і 20% (50 учнів) були в групі ризику, маючи масу тіла вище вікової норми. Розвитку надлишкової маси тіла та ожиріння, а також пов’язаних з ними неінфекційних захворювань значною мірою можна запобігти. З цією метою необхідно вести моніторинг за фізичним розвитком та станом здоров’я дітей, правильно організовувати розпорядок дня чергуючи навчання з організованою руховою активністю.
Keywords: рухова активність; ожиріння