ПЕРЕДМОВА - Павліха, Наталія Володимирівна (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Програма «TOGETHER UNITED: науковці проти війни» та VІ Міжнародна мультидисциплінарна науково-практична конференція «EUROPEAN PERSPECTIVE: міждисциплінарний дискурс в контексті сучасних викликів і можливостей» включають свідчення нашого непохитного переконання в тому, що об’єднавши зусилля, ми можемо зробити значний внесок у подолання сучасних загроз. Дослідження різних аспектів євроінтеграційних перспектив України набуває особливої ваги у світлі отримання країною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Цей крок не тільки конкретизував шлях України до членства в європейській родині, але й активізував процеси внутрішніх реформ, стимулюючи зусилля уряду та громадянського суспільства. Важливим наслідком стало також залучення уваги європейських та світових інвесторів. Актуальним завданням є адаптація національного законодавства до стандартів Європейського Союзу, інтеграція українського бізнесу у європейські ринки, реалізація безвізового режиму та глибша секторальна інтеграція. Необхідно виконати вимоги Угоди про асоціацію та рекомендації Єврокомісії, щоб розпочати переговори про вступ. Наслідки повномасштабної російсько-української війни вплинули на динаміку євроінтеграції, обумовлюючи особливості підходу в умовах воєнного стану, що включає в себе величезні людські та економічні втрати. Таким чином, розгляд різних аспектів євроінтеграційних перспектив України є ключовим для розуміння її майбутнього шляху та взаємодії з Європейським Союзом.