Обізнаність пацієнтів про поведінкові фактори ризику повторного інсульту в довготривалому періоді захворювання - Савчук, Ігор; Сітовський, Андрій Миколайович (Видавничий дім «Гельветика», 2024)
Серед пацієнтів, що перенесли інсульт, встановлено низький рівень обізнаності про такі поведінкові фактори ризику повторного інсульту в довготривалому періоді захворювання, як вживання жирів, недостатнє вживанням овочів та фруктів, куріння, надмірне вживання алкоголю, низька фізична активність, надмірна вага й ожиріння, стрес. 50,0 % пацієнтів не знали про жоден фактор ризику. Не було пацієнтів, які б назвали усі сім факторів ризику.
Keywords: інсульт; фактори ризику; обізнаність