Функційні особливості грамем вірогідної та переповідної модальності - Костусяк, Наталія Миколаївна (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2013)
У статті системно описано вірогідну й переповідну модальності, схарактеризовано їх як грамеми категорій синтаксичної модальності та лексико-граматичної модальності, окреслено їхні значеннєві параметри й формальні маркери.In the article authentic and narrative modalities are systematic described, as grammemes of categories of syntactic modality and lexical-grammatical modality are characterized them, their parameter values and formal markers are outlined.
Keywords: надкатегорія модальності; синтаксична модальність; лексико-граматична модальність; вірогідна модальність; переповідна модальність