Кольористичні епітети в структурі епістолярних стереотипів Лесі Українки - Богдан, Світлана Калениківна; Bohdan, S. K. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано найуживаніші кольористичні епітети, завдяки яким уможливлено ідентифікацію диференційних ознак комунікантів і з’ясування домінант їхнього міжособистісного спілкування посеред-ництвом етикетних стереотипних виразів в епістолярних текстах Лесі Українки. Основну увагу зосереджено на мотивації та семантичних трансформаціях колоративів білий, чорний і золотий. The most popular coloristical epithets, that helps to make authentication of differential signs of communicators and to find dominants of their interpersonal communication on the base of stereotype expressions of etiquette in Lesya Ukrainian’s epistolary texts are analyzed in the article. Basic attention is concentrated on motivation and semantic transformations of names of colors white, black and gold.
Coloristical Epithets in the Structure of Lesya Ukrainian’s Epistolary Stereotypes
Роботу виконано на кафедрі історії та культури української мови ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: епітет; комуніканти; колоративи; етикетні стереотипи; epithet; communicators; names of colors; stereotype of etiquette