Культурне життя у Рівному – центрі рейхскомісаріату Україна (1941–1944 рр.) - Доброчинська, Валентина; Dobrochynska, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто особливості культурного життя у Рівному – центрі рейхскомісаріату Україна в умовах нацистського режиму під час Другої світової війни. Показано національний поступ у культурному розвитку. Висвітлено функціонування навчальних закладів, краєзнавчого музею, театру, кінотеатрів. Звернено увагу на видання періодичних газет і журналів у видавництві «Волинь». Підкреслено роль інтелігенції у національно-культурному житті. Зроблено спробу проаналізували культурне дозвілля німців. In the article the peculiarities of cultural life in Rivne the center Reichskommissariat Ukraine under the Nazi regime during the World War II are discussed. The national progress of the cultural development is shown. The functioning of educational establishments, local history museum, theater, cinemas is highlighted. The attention is paid to periodical newspapers and magazines publishing in the publishing house ««Volyn». The role of intelligentsia in the national and cultural life is underlined. The attempt to analyze the Germans cultural entertainment is made.
Cultural Life in Rivne – Reichskommissariat Center Ukraine (1941–1944)
Keywords: Рівне; нацистська окупація; інтелігенція; освіта; навчальний заклад; музей; театр; кінотеатр; періодичні видання; Rivne; Nazi occupation; intelligentsia; education; educational establishment; museum; theater; cinema; periodical publications