Особливості використання прийомів і методів для розвитку мовлення дітей старшого дошкільного віку - Лебеденко, Діана; Кузава, Ірина (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті висвітлюються теоретичні аспекти розвитку мовлення дітей старшого дошкільного віку з використанням освітніх засобів, прийомів, методів, які застосовують у сучасній практиці ЗДО. Встановлено, що використання освітніх методик сприяє розвитку мовленнєвої компетенції, сприяє активізації і закріпленню мовленнєвих навичок, що відіграє значний вплив на якість мовлення і готує дошкільника до успішної мовленнєвої комунікації і вступу до школи.The article covers theoretical aspects of the development of speech of children of the senior preschool age using educational means, methods, methods used in modern practice of ZAP. It isestablished that the use of educational methods contributes to the development of speech competence, promotes the activation and consolidation of speech skills, which has a significant impact on the quality of speech and prepares a preschooler for successful speech communication and admission to school.
Keywords: методика розвитку мовлення; мовленнєва компетенція; прийоми; методи; засоби; діти старшого дошкільного віку