Європейський досвід транскордонного співробітництва у зміцненні розвитку прикордонних регіонів України - Жигунов, М. В.; Zhyhunov, M. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті висвітлений позитивний європейський досвід транскордонного співробітництва, виявлено чинники неефективного використання потенціалу прикордонних регіонів та окреслено першочергові напрями розвитку транскордонного співробітництва.

The article highlights the positive european experience of the cross-border cooperation, the research shows the factors of inefficient use of potential in border regions and outlines the urgent ways of improvement the cross-border cooperation.
European experience of cross-border cooperation in strengthening the development of the border regions of Ukraine
Роботу виконанао на кафедрі міжнародної інформації та країнознавства Хмельницького національного університета
Keywords: транскордонне співробітництво; регіональна політика; прикордонні регіони; cross-border cooperation; regional policy; border regions