Світські викладачі Володимирської василіанської повітової школи в першій третині ХІХ століття - Волощенко, Станіслав Анатолійович; Voloshchenko, Stanislav A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті представлено колективний портрет світських викладачів Володимирської василіанської повітової школи в першій третині ХІХ ст. Охарактеризовано їх територіальне і станове походження, вікові характеристики, час перебування у навчальному закладі, а також обов’язки.This paper presents a collective portrait of secular teachers Vladimir Basilian county schools in the first third of the nineteenth century. It was characterized their territorial and class origin, age characteristics, time of being at school and also responsibilities.
Secular teachers of Vladimir basilian county school in the first third of the nineteenth century
Keywords: Унійна Церква; Василіанський Чин; Володимирська василіанська повітова школа; світські викладачі; Uniate Church; the Basilian Order; Vladimir Basilian county school; secular teachers