Назви громадських споруд в українській пісенній творчості - Іовхімчук, Наталія Володимирівна; Iovkhimchuk, Nataliia V. (Національний університет "Острозька академія", 2014)
У статті проаналізовано номінації на позначення лексико-семантичного поля “чужий простір”. До цього поля в українській народній пісні відносимо номінації таких громадських споруд: село, вулиця, церква, місто, ярмарок тощо. З’ясовуються їх лексичні та символічні значення. Iovkhimchuk Natalia. In this article the category denoting lexical-semantic field of "space alien." Prior to that field in Ukrainian folk songs refer the nomination of public buildings: village, street, church, city, fairs, etc. Investigates their lexical and symbolic meaning.
The names public buildings in Ukrainian song creativity
Keywords: село; вулиця; церква; місто; ярмарок; корчма; village; street; church; city; fairs; tavern