Оцінка вертикальної стійкості тіла дітей 7–10 років, які займаються велоспортом (ВМХ) - Піонтковський, Дмитро Валерійович; Piontkovsky, Dmytro (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Вивчено напрацювання науковців, пов’язані з поняттям рівноваги. Здійснено огляд наукових джерел із проблеми збереження вертикальної пози дітей молодшого шкільного віку. Доведено, що питання оцінки вертикальної стійкості дітей 7–10 років, які займаються велоспортом (ВМХ), залишаються недостатньо висвітленими. На базі ДЮСШ із велосипедного спорту Київського міського фізкультурно-спортивного товариства «Україна» проведено дослідження, у якому взяло участь 96 дітей. Отримано показники вертикальної стійкості тіла дітей 7–10 років. Установлено, що за результатами тесту Бондаревского в хлопчиків 7–10 років показник рівноваги вищий, ніж у дівчаток цього віку. При цьому розвиток рівноваги в юних велосипедистів відбувається згідно із закономірностями розвитку дитячого організму. Scientists studied the developments related to the concept of equilibrium. A review of scientific literature on the issue of preservation of the vertical posture of children of primary school age. It is proved that the issue of evaluation of the vertical stability of children 7–10 years old are engaged in cycling (BMX) remain underreported. On the basis of Youth in cycling Kyiv City sports society «Ukraine» conducted the study, which was attended by 96 children. The study received performance vertical stability of the body of children of 7–10 years. It was found that the test results Bondarevsky boys 7–10 years indicator balance higher than among girls of ages. The development of balance in young cyclists takes place according to the laws of the child's body.
Evaluation of the Vertical Stability of the Body of Children 7–10 Years old Involved in Cycling (BMH)
Keywords: рівновага; велоспорт; координація; ВМХ; balance; cycling; coordination; BMX