Природничі поняття в учнів початкових класів, їх формування та психологічні особливості - Рославець, Р. М.; Орлова, С. І.; Roslavets, R. M; Orlova, S. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті подається розгорнута характеристика формування природничих понять у дітей молодшого шкільного віку на основі матеріалів власних експериментальних досліджень, узагальнення результатів досліджень інших авторів і вивчення передового досвіду вчителів. У статті висвітлено психологічні умови формування понять, а також науково обґрунтовано шляхи, засоби і методичні прийоми керівництва формуванням природничих понять учнів. The wide characteristic of the formation of natural concepts in the younger generation on the basis of the own experimental investigations is given in this article. The psychological conditions of the formation of these concepts are shown here. Ways, means, methodological principles of the formation of these natural concepts are scientifically motivated in this article.
Natural concepts in elementary school pupils, their formation and psychological characteristics.
Роботу виконано на кафедрі теорії та методики природничо-математичнихдисциплін початкової освіти
Keywords: природничі поняття; молодші школярі; мислення; younger students; thinking; natural concepts