Основи технологій і техніки станкового живопису: методичні вказівки до спецкурсу - Берлач, Олександр Павлович; Berlach, Oleksandr P. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Навчально – методичне видання спрямоване на поглиблене вивчення технік станкового живопису відповідно до програми спецкурсу та навчального плану. Автор дає практичні рекомендації по застосуванню методів роботи в малярстві та знайомить з використанням технічних прийомів роботи з аквареллю, гуашшю, темперою, олією, акрилом, пастеллю в станковому живописі, а також технологіями приготування малярських основ. Адресовано для студентів заочної форми навчання напряму “Образотворче мистецтво”, педагогічних навчальних закладів
Keywords: малярські основи для станкового живопису; Техніки і технології в станковому живописі