Мова спеціальності – французька - Сінченко, Євгенія Іванівна; Андрієвська, Вікторія Валеріївна; Sinchenko, E. I.; Andriievska, Viktoriia V. (Східноєвропейський національний університет ім.Лесі Українки, 2009)
Автентичні тексти фахової тематики для студентів факультету міжнародних відносин та систему вправ для закріплення лексичного, граматичного й країнознавчого матеріалу. Методичні рекомендації охоплюють найбільш загальні теми фахового спрямування і призначені для студентів факультету міжнародних відносин, а саме: сучасні засоби перпедачі інформації, подорожі, митні формальності, візове забезпечення, готель (бронювання номера, реклама готелю), кухня, бізнес (гроші, банки), представлення фірми, ділова документація, діловий етикет та правила поведінки у повсякденному житті. Тексти, що пропонуються для аналіза та вивчення, підібрані із сучасної спеціальної неадаптованої літератури, інших інформаційних джерел. Вони містять сучасну інформацію і є виключно комунукативного характеру, тим самим сприяють не тільки вивченню французької мови, але й країнознавства, теорії міжнародних відносин, міжнародної економіки, міжнародної інформації. Методичні рекомендації містять значну кількість текстів для перекладу і з рідної мови на іноземну
Keywords: методичні рекомендації; вивчення французької мови; фахове спрямування; студенти факультету міжнародних відносин