Семантичні особливості французьких фразеологізмів із кольороназвами - Музика, Надія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Вивчення семантичних особливостей фразеологізмів є важливим аспектом дослідження мовної картини світу. Фразеологічні одиниці відображають національну специфіку, культуру, а також історичні та соціальні реалії народу, який їх використовує. Зокрема, фразеологізми з кольорономенами (назвами кольорів) займають особливе місце, оскільки колір є одним із найважливіших компонентів символічної системи кожної мови. У французькій мові такі фразеологізми широко використовуються для передачі емоцій, станів, оцінок та інших відтінків значень, що дозволяє краще зрозуміти культурні коди франкомовної спільноти.
Keywords: фразеологізми; кольорономени; семантика; лінгвокультурологія