Особливості взаємодії закладів дошкільної освіти та батьків у сучасних умовах - Томашевська, Ірина Петрівна (My University, 2022)
Дошкільна освіта як стартовий ступінь освітньої індивідуальної траєкторії створює передумови становлення особистості дитини, її фізичного, інтелектуального, морально-морального розвитку. У статті висвітлюється актуальна та злободенна за всіх часів проблема взаємодії закладу дошкільної освіти з сім’ями вихованців. Ключову роль у цьому процесі відіграє характер взаємодії педагогічного співтовариства закладів дошкільної освіти та батьків вихованців цих установ. Оновлення системи дошкільної освіти, процеси гуманізації та демократизації в ній, особливі соціальні умови в Україні, зумовили необхідність активізації взаємодії закладу дошкільної освіти дошкільної із сім’єю. Аргументовано важливість співпраці ЗДО із сім’ями вихованців саме на сучасному етапі та обґрунтовано необхідність безперервної консультації батьків з питань виховання дітей дошкільного віку.
Keywords: дошкільна освіта; заклад дошкільної освіти; освітній процес; педагог; взаємодія закладу дошкільної освіти і сім’ї; 378