Логічні засади професійної комунікації - Яворський, Андрій Юрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Силабус навчальної дисципліни «Логічні засади професійної комунікації» складено відповідно до освітньо-професійної програми «Середня освіта. Польська мова» підготовки бакалавра галузі знань 01 «Освіта / Педагогіка» спеціальності 014 «Середня освіта (Мова і література (польська))». Мета викладання навчальної дисципліни – сформувати навички логічно правильного, доказового, несуперечливого, критичного мислення і логічно нормативного мовлення, навчити критично оцінювати текст із погляду законів логіки, виявляти й адекватно усувати логічні анормативи. Вивчення навчальної дисципліни спрямоване на виконання таких завдань: навчити створювати логічно досконалі тексти, адекватно оцінювати свої і чужі тексти з погляду логічної нормативності / ненормативності, а також сформувати навички усунення виявлених анормативів.
Keywords: логічні засади комунікації; комунікація; логіка; логічна культура вчителя; закони логіки; поняття; судження; умовиводи; логічний аналіз запитань; логічний аналіз відповідей; логічні помилки; критичне мислення; етистика; логічні основи побудови тексту