Порівняльний аналіз альтернативних вправ фізичної підготовки військовослужбовців Збройних сил України та провідних країн світу - Матвейко, Оксана Миколаївна; Воронцов, Олександр; Гоманюк, Сергій Володимирович; Matveyko, Oksana; Vorontsov, Oleksandr; Homaniuk, Serhiy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті проаналізовано тестові вправи, які застосовуються для оцінювання рівня фізичної підготовленості військовослужбовців різних країн світу після травм, отриманих під час участі в бойових діях. Здійснено порівняння підходів до застосування цих вправ у Збройних силах України та провідних країн світу. За результатами дослідження визначено критерії, за якими оцінюють успішність виконання відповідних тестових вправ, та встановлено шкалу оцінювання, що застосовується під час складання нормативів. The article analyzes the test exercises used to assess the level of physical preparedness of servicemen from different world countries after participating in combat operations. A list of test exercises is presented and a comparison of approaches to the use of these exercises in Ukraine and the world’s leading countries is conducted. According to the results of the study, the criteria for assessing the success of execution of the relevant test exercises are defined, and the scale used for the delivery of standards is established.
Comparative Analysis of Alternative Exercises of Physical Training of the Armed Forces of Ukraine and the Leading Countries of the World
Keywords: нормативи; тести; фізична підготовленість; військовослужбовці; провідні країни світу; norms; tests; physical preparedness; servicemen; world’s leading countries