Методологічні аспекти розробки проекту задля підвищення цифрової грамотності людей третього віку - Тихончук, Владислав (Луцьк: Вежа-Друк, 2023)
У віковому сегменті «третій вік» ми спостерігаємо зростаючий інтерес до цифрових технологій. Інтернет, смартфони, планшети та інші гаджети стали невід'ємною частиною життя людей. Однак, багато з них стикаються з труднощами в освоєнні цифрових навичок. Ця ситуація породжує необхідність у розробці проектів, спрямованих на підвищення цифрової грамотності людей третього віку. Підвищення цифрової грамотності людей третього віку сприяє поліпшенню якості їх життя, забезпеченню їх доступу до послуг, ресурсів, можливостей. Задля досягнення цієї мети розроблено проект запровадження онлайн ІТ-школи для людей старшого віку, що має значення у підвищенні їхньої цифрової грамотності та обізнаності. Для цієї групи населення відсутні якісні освітні програми для формування цифрових компетенцій та створення можливостей для активного використання цифрових ресурсів у повсякденному житті. Успішна реалізація цього проекту вимагає розробки методології управління проектами створення онлайн ІТ-шкіл для цієї цільової аудиторії, які враховують їхні потреби, особливості та можливості.
Keywords: методологія управління проектом; цифрова грамотність; інформаційні технології; 004.738.5:374.016.4