Вступ до спеціальності - Дмитренко, Алла Адамівна; Dmytrenko, Alla A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Вступ до спеціальності» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін і спрямована на вивчення студентами особливостей навчального процесу у закладах вищої України; музеї як багатофункціональні заклади соціальної інформації та культуроутворюючі елементи території; шляхи оптимізації системи управління та організації музейної роботи (музейний менеджмент); культурний туризм як важливий чинник соціально-культурного розвитку регіонів України.
Keywords: система вищої освіти; історія, структура, основні форми роботи СНУ імені Лесі Українки; історія, структура, основні форми роботи факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки; музей як соціокультурний феномен; основи пам’яткознавства; музейний менеджмент; культурний туризм і музеї