Комунікативна політика ЄС: інформаційна безпека vs транспарентність - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, E. B. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут міжнародних відносин, 2011)
Проаналізовано комунікаційну політику Європейського Союзу в контексті встановлення балансу між транспарентністю та інформаційною безпекою ЄС. Визначається її спрямованість на формування транспарентності інституцій ЄС та застосування заходів щодо інформаційною безпекою європейського суспільства. Характеризуються основні завдання структур ЄС у забезпеченні транспарентності інформаційної безпеки і безпеки транспарентності.

The communication policy ofthe European Union in the context ofensuring a balance between transparency and information security of the EU is analyzed. By itsfocus on theformation oftransparency ofEU institutions and activities in information security ofEuropean society is defined. By the main tasks of the EU structures to ensure transparency of information security and transparency are characterized.
Тихомирова Євгенія Борисівна - доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародної інформації Волинського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: транспарентність; комунікаційна політика ЄС; Інтернет; інформаційна безпека; Європейський Союз; EU communication policy; information security; European Union; Intemet access; transparency