Поняття соціально-економічної безпеки підприємства - Коленда, Наталія Вікторівна; Kolenda, Nataliia Viktorivna (Мукачівський державний університет, 2016)
У статті з’ясовано сутність поняття безпеки. Досліджено підходи науковців до трактування економічної безпеки підприємства та соціальної, на основі чого виділено основні підходи та ознаки, а також сформовано авторське тлумачення цих понять. Аналіз та логічне узагальнення результатів дослідження дозволило сформувати авторське трактування поняття соціально-економічна безпека підприємства.The essence of the concept of safety is found in the article. The scientists approaches to the interpretation of economic security and social are studied, based on what approaches and signs are selected and also author's interpretation of these concepts is formed. The analysis and logical synthesis of research results allowed the author interpretation of concept of social and economic safety of enterprise.
The concept of socio-economic safety of enterprise
Keywords: безпека; економічна безпека; соціальна безпека; соціально-економічна безпека; загрози; ризики; safety; economic security; social safety; socio-economic safety; threats; risks