Content and Structure of Competitive Activity of Female Judoists at the Stage of Specialized Basic Training - Yukhno, Yuriy; Gnatenko, Olga; Юхно, Юрій; Гнатенко, Ольга (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
The paper deals with the composition and structure of competitive activity judokas during specialization basic training. At the present stage of development of the technical arsenal of judo is quite rich and diverse and only limited motor abilities of athletes and competition rules. These factors contribute to certain restrictions in this complex art of the sport. However, despite these limitations, Judo has a very significant and not yet fully explored the potential techniques, composition and structure of which is so diverse. Author to determine the most effective and frequently used techniques were performed pedagogical monitoring of competitive activities. The observations were made at the event national championship rank of the city to the national championship. У роботі розглянуто склад і структуру змагальної діяльності дзюдоїсток на етапі спеціалізованої базової підготовки. На сучасному етапі розвитку технічний арсенал дзюдо досить багатий та різноманітний та обмежений тільки руховими можливостями спортсменів і правилами змагань. Ці фактори вносять певні обмеження в технічний арсенал цього складного виду спорту. Однак, незважаючи на такі обмеження, дзюдо має досить значний і поки до кінця не вивчений потенціал техніки, склад та структура якого дуже різноманітні. Автор для визначення найбільш ефективних і часто виконуваних прийомів виконав педагогічні спостереження за змагальною діяльністю. Спостереження проводили на змаганнях національного рангу від чемпіонату міста до чемпіонату країни.
Склад і структура змагальної діяльності дзюдоїсток на етапі спеціалі- зованої базової підготовки
Keywords: judo; analysis of competitive activity; technique; judoists; дзюдо; аналіз змагальної діяльності; техніка; дзюдоїстки