Музична психологія: робоча програма нормативної навчальної дисципліни підготовки - Драганчук, Вікторія Миколаївна; Drahanchuk, Viktoriia M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Робоча програма нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалавра напряму 6.020204 «Музичне мистецтво». Основними завданнями вивчення дисципліни є: ознайомлення з концептуальними основами музичної психології; усвідомлення основних теоретичних положень та понять щодо психології різних видів музичної діяльності, психології музичних здібностей, навчання та виховання. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні: знати концептуальні основи музичної психології, сенс та трактування основних музично-психологічних понять і положень; психологічні особливості різних видів музичної діяльності, розвитку музичних здібностей, музичного навчання та виховання; вміти використовувати в подальшій професійній діяльності результати набутих знань щодо основ музичної психології, різних видів музичної діяльності, психолого-педагогічних особливостей підготовки музиканта.
Keywords: сприйняття; композиторська творчість; виконавська творчість; слухацька творчість; музичні здібності