Контрастивний аналіз сталих дієслівно-субстантивних сполучень англійської та української мов - Сухорольська, Стефанія Михайлівна; Федоренко, Ольга Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проведено контрастивний аналіз сталих дієслівно-субстантивних сполучень (СДСС) в англійській та українській мовах. Встановлено, що широке використання конвертованих іменників у позиції субстантивного компонента СДСС є типологічною особливістю англійської мови.
Контрастивный анализ устойчивых глагольно-субстантив¬ных сочетаний в английском и украинском языках
Constrative Analisys of Fixed Verbo-Nominal Phrases in English and Ukrainian
Keywords: сталі дієслівно-субстантивні сполучення; повні еквіваленти; конгруенти; часткові еквіваленти; функціональні еквіваленти