Класичний масаж у поєднанні з точковим та лінійним древньосхідним - Сергеєв, В’ячеслав; Тучак, Анатолій; Кренделєва, Венера Ульфатівна; Sergeev, Vyacheslav; Tuchak, Anatoly; Krendelieva, Venera U. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У роботі проведено дослідження ефективності масажу в пацієнтів, котрі потребують фізичної реабілітації у зв’язку з таким захворюванням, як радикуліт, ускладнений запальними процесами сідничного нерва. Пацієнтів поділено на три групи. У першій, де проводився класичний масаж (п’ять осіб). У другій групі масаж проводили точковим та лінійним методом (п’ять осіб). У пацієнтів третьої групи (п’ять осіб) масаж проводили комбінованим методом (класичним і точковим, лінійним). Кращий результат отримано в третій групі при поєднанні класичного та древньосхідного масажу. In the scientific paper the effectiveness of massage in patients requiring physical rehabilitation in diseases such as sciatica, complicated by inflammation of the sciatic nerve is investigated. The patients were divided into three groups. In the first group the classic massage was held (5 persons). In the second group massage was performed by acupressure and linear massage (5 persons). In the third group (5 persons), massage was performed by the combined method (classic acupressure and linear massage). The best result was obtained in the third group.
Classic Massage Combined with Precise and Linear Ancient Eastern Massage
Keywords: класичний масаж; точковий масаж; лінійний масаж; комбінований масаж; радикуліт; запалення сідничного нерва; classic massage; acupressure massage; linear massage; combined massage; sciatica; inflammation of thesciatic nerve