Правове забезпечення транскордонного співробітництва України та Республіки Польща - Стрільчук, Людмила Василівна; Strilchuk, Liudmyla V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Досліджено формування нормативно-правової бази міждержавних відносин України та Республіки Польща у сфері транскордонного співробітництва. Показано еволюцію міждержавної співпраці, охарактеризовано двосторонні договори та угоди, а також їх вплив на інтенсифікацію українсько-польських економічних контактів.

The formation of the regulatory framework for interstate relations between Ukraine and the Republic of Poland in the field of cross-border cooperation is explored. The evolution of interstate cooperation is shown, bilateral treaties and agreements are described, as well as their influence on the intensification of Ukrainian-Polish economic contacts.
Legal support of cross-border cooperation between Ukraine and the Republic of Poland
Keywords: Україна; Республіка Польща; правове забезпечення; транскордонне співробітництво; Єврорегіон; Ukraine; Republic of Poland; legal support; cross-border cooperation; Euroregion