Удосконалення нападаючого удару в юних волейболістів - Валькевич, Олександр; Кузнєцов, Валерій; Valkevych, Oleksandr; Kuznetsov, Valeriy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
У роботі показано, що науково обгрунтована й розроблена технологія вдосконалення нападаючого удару волейболістів при раціональному співвідношенні вправ з урахуванням основних педагогічних умов, які визначають її ефективність, дає змогу підвищити загальний рівень спортивної майстерності гравців. Проведено аналіз тренувального процесу юних волейболістів, спрямованого на підвищення рівня технічної та фізичної майстерності. Обгрунтовано ефективність педагогічного експерименту із застосуванням комплексів спеціальних фізичних вправ, які спрямовано на розвиток фізичної та технічної підготовки волейболістів. Установлено, що систематичне застосування розробленої методики дає змогу оптимізувати процес технічної підготовки волейболістів. In the work it is shown that scientifically grounded and developed technology of improvement of attacking blow of volleyball players in case of rational correlation of exercises, taking into account the main pedagogical conditions that define its effectiveness, allows to increase general level of sports mastery of players. It was conducted the analysis of the training process of young volleyball players that is oriented at increasing the level of technical and physical mastery. It was grounded the effectiveness of the conducted pedagogical experiment with applying of complexes of special physical exercises that are oriented at the development of physical and technical preparation of volleyball players. It was found out that systematic applying of the developed methodology allows optimizing the process of technical preparation of volleyball players.
Improvement of Attacking Blow of Young Volleyball Players
Keywords: нападаючий удар; функціональна підготовка; фізичні вправи; attacking blow; functional preparedness; physical exercises