Майстерність написання журналістського тексту - Шульська, Наталія Миколаївна; Зінчук, Руслана Степанівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Навчально-методичні матеріали представлені інформаційно-пізнавальним та творчо-практичним блоками. Запропоновано систему завдань до практичних занять (журналістських майстерень). У виданні вміщено вправи, спрямовані на отримання здобувачами освіти комплексу практичних знань щодо майстерного написання журналістського тексту, що відповідатиме професійним стандартам і принципам журналістської етики, мовним нормам. Запропоновані матеріали допоможуть сформувати власний професійний стиль і навчитися створювати якісний медіатекст. Видання призначене для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня, а також усіх, хто хоче оволодіти мистецтвом написання змістовних, достовірних і привабливих для читача матеріалів.
Keywords: медіатекст; журналістська майстерність; професійна етика журналіста; мовна норма; 81’42: 004.383.1(07)