Розвиток творчих здібностей в процесі міжособистісної взаємодії учнів початкової школи - Смолюк, Світлана Володимирівна; Smoliuk, Svitlana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
На підставі аналізу результатів досліджень проблеми розвитку творчих здібностей стаття розкриває основні компоненти методики розвитку творчих здібностей школярів. Тут велике значення має творче мислення, уява, інтуїція, часом неусвідомлені компоненти розумової активності, потреба учнів у самореалізації творчості, особливу роль відіграють міжособистісні стосунки учнів, їх взаємодія, коли учні підтримують один одного, допомагають розкрити творчість кожного, реалізувати творчий потенціал, задатки, своє натхнення в діяльності, створюючи належні можливості. У статті представлено зміст тренінгових занять з покращення міжособистісних стосунків і взаємин, зниженню агресивності, стабілізації самооцінки, розвитку творчості.
The development of creative abilities in the process of interpersonal interaction of pupils in primary school
Keywords: творчі здібності; творчість; творча активність; міжособистісна взаємодія; creative abilities; creativity; creative activity; interpersonal interaction