Семіосфера християнського коду в драматичному етюді Лесі Українки «Йоганна, жінка Хусова» - Пастушко, Н. В.; Pastushko, N. V. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто репрезентацію семіосфери християнського коду в драматичному етюді Лесі Українки «Йоганна, жінка Хусова». Аналізується парадигма ключових знаків, що відтворюють семіотичний простір християнського тла в творі. Вказано на взаємозв’язок християнського коду з іншими, що перетинають простір драматичного етюду.The article deals with the representation of the semiosphere of the Christian code that appeared in the dramatic etude by Lesya Ukrainka. Analyzed paradigm of the key sings that reflect the semiotic space of the Christian background. It indicates on the interaction of the Christian code with others that cross the space of the drama etude.
Semiosphere of the Christian Code in Dramatic Sketch of Lesya Ukrainka
Пастушко Н. В. Семіосфера християнського коду в драматичному етюді Лесі Українки «Йоганна, жінка Хусова» / Н. В. Пастушко // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 105-109.
Keywords: семіосфера; християнський код; знак; символ; Semiosphere; the Christian code; sign; symbol