Мотивація молоді до ведення здорового способу життя через використання сучасних і нетрадиційних підходів до проведення занять фізичного виховання - Мазурчук, О.; Ребрина, В.; Mazurchuk, O.; Rebrina, V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Ця стаття є актуальною, оскільки молоді українці руйнують власне здоров’я під впливом оточуючих, реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Свідчення цього – аналіз динаміки захворюваності насе-лення України серед школярів та студентів (серцево-судинної, дихальної та нервової систем). У статті висвітлено проблеми формування й забезпечення здорового способу життя молоді та запропоновано способи її мотивації до ведення здорового способу життя за допомогою використання сучасних підходів до проведення занять фізичного виховання. Під час дослідження цієї проблеми застосовано метод узагальнення науково-дослідної та науково-методичної літератури, методи теоретичного аналізу та практичного спостереження. Пропонується використовувати такі способи мотивування молоді до здорового способу життя: проведення днів здоров’я, заходів, присвячених туризму, занять з аеробіки, створення спортивних секцій в університетах, заняття йогою, фітнесом. Для більшого мотивування молоді до здорового способу життя потрібно на занят-тях фізичного виховання застосовувати сучасні й нетрадиційні підходи, які значно підвищать інтерес студентів і школярів до фізичної культури й спорту. The article highlights the problem of formation and the healthy lifestyle of young people and suggests ways to motivate a healthy lifestyle through the use of modern approaches to the lessons of physical education. This article is actual, as young Ukrainians destroy an own health under act of surrounding advertisements of alcoholic beverages and tobacco wares. The certificate of it is an analysis of dynamics of morbidity of the cardiovascular, respiratory and nervous systems of population of Ukrainian among schoolchildren and students. In the article are reflected the problems of forming and providing of healthy way of life of young people and the ways of motivation offer to the conduct healthy way of life by means of the use of the modern going near realization of employments of Physical Education. At research of this problem it was applied the method of generalization of research and scientifically-methodical literature, methods of theoretical analysis and practical supervision, was applied. It is suggested to use such methods of reason youth to the healthy way of life: realization of days of health, events devoted of tourism, employments from an aerobics, creation of sport sections in universities, engaging in yoga, fitness. For greater reason of young people to the healthy way of life it is necessary on employments of Physical Education apply modern and unconventional approaches that considerably will promote interest of students and schoolchildren to the physical culture and sport.
Motivation of Youth to Lead Healthy Lifestyle Using Modern and Alternative Approaches to the Lessons of Physical Education
Keywords: здоровий спосіб життя; фізичне виховання; мотивація; дні здоров’я; хатха-йога; аеробіка; туризм; фітнес; фітнес; healthy lifestyle; physical education; motivation; days of health; Hatha yoga; aerobics; tourism; fitness; sport sections